Beste jongens en meisjes, 

 

Hoe gaat het met jullie? Wat doe je in de extra lange kerstvakantie? Misschien voel je je wel opgesloten nu de kerstvakantie extra lang duurt of doordat je in quarantaine zit, omdat iemand corona heeft.

Iemand die zich ook erg opgesloten heeft gevoeld, was Jona. Hij was een profeet die van God de opdracht kreeg om naar Ninevé te gaan. Daar moest hij vertellen dat de hele stad zou worden verwoest als de bewoners geen spijt toonden over alle verkeerde dingen die ze hadden gedaan. Maar dat wilde Jona niet. Hij vluchtte weg voor Gods opdracht en stapte op een boot naar Tarsis. Dat was precies de andere kant op!

Midden op zee stak er een hevige storm op en dreigde het schip te zinken. Jona lag gewoon te slapen! De schipper maakte hem wakker en zei: ‘Bid tot je God, want we vergaan!’ Jona snapte waarom ze in de storm terecht waren gekomen. Hij legde uit dat hij op de vlucht was voor zijn God. De bemanningsleden wierpen het lot om erachter te komen wiens schuld het was, dat ze nu in deze storm zaten. Het lot viel op Jona en toen wierpen hem zó in zee. Er zwom een grote vis die hem opslokte. Daar zat hij in het donker, opgesloten, wel drie dagen lang.

Hij bad tot God: ‘In nood roep ik tot U, HEERE. U antwoordt mij. U liet mij naar de bodem zinken en ik dacht: U hebt me in de steek gelaten. Maar U redt mij! Ik zal doen wat ik beloofd heb en naar Ninevé gaan.’

Ken je het spreekwoord: ‘Nood leert bidden?’ Als er nare dingen gebeuren, gaan mensen soms weer tot God bidden. Dat was bij Jona ook zo. En bij jou? Zoek jij God als je het idee hebt ‘opgesloten’ te zitten? Dank je Hem ook als alles goed gaat? Je hebt Hem nodig op alle momenten van je leven!

Groetjes,

Anja en Simone van Mill

Even voorstellen !

Kaarten sturen of tekening maken

Nu iedereen weer even thuis zit, is het misschien leuk om mensen blij te maken met een kaart. Vraag eens aan je vader of moeder wie er uit de kerk wel een lief kaartje kan gebruiken en ga aan de slag! Maak een mooie tekening of een kaart en schrijf er een berichtje op. Doe hem op de post óf bezorg hem zelf (of samen met je vader of moeder).