Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden. (1 Kor. 12:27)

Beste jongens en meisjes,

Heb jij een favoriet? Een persoon die je helemaal te gek vindt en het liefst zo veel mogelijk zou willen verwennen? Jakob wel, hoor.
Hij had 12 zonen. Jozef was na Benjamin de jongste. O, wat hield Jakob veel van Jozef en dat liet hij merken ook. Jozef kreeg een hele mooie, kleurrijke jas. Wat waren zijn broers jaloers. Ze konden er niet tegen dat hun vader het meest van Jozef hield.
Toen had hij op een keer ook nog een droom. ‘Jongens, weet je wat ik gedroomd heb vannacht? We waren op het land bezig met de oogst en we maakten bundels van het graan. Mijn bundel bleef overeind staan, maar die van jullie gingen om die van mij staan en bogen daarvoor.’ Een tijdje later kreeg Jozef alweer een droom. Deze keer waren het de zon, de maan en elf sterren die voor Jozef bogen. Het leek alsof hij koning was en zijn familie de dienaren.
Jozefs broers waren het gepraat van Jozef zó zat, dat ze besloten hem te doden en hem in een put te gooien, zodat niemand erachter zou komen wat er gebeurd was. Tegen Jakob zouden ze zeggen dat Jozef door een wild dier was aangevallen en gedood. Ruben wilde dat niet. Hij wilde Jozef redden dus stelde hij voor om hem in de put te gooien. Ruben kon Jozef dan ’s avonds weer uit die put halen. Zijn andere broers gooiden Jozef wel in de put, maar kwamen op het idee om hem te verkopen naar Egypte. Toen Ruben terugkwam, was Jozef weg. Wat een verdriet. Zou God dat wat er gebeurde dan helemaal niet zien?
Pas een hele tijd later werd duidelijk waarom Jozef naar Egypte moest worden verkocht. Hij werd onderkoning en zorgde ervoor dat zijn familie en de andere inwoners van dat gebied niet omkwamen van de honger. Zo kwamen Jozefs dromen toch uit en redde hij zijn familie.

Groetjes van Anja en Simone van Mill

Even voorstellen...

Wil jij heel graag wat over jezelf vertellen in deze rubriek? Stuur dan je antwoorden op de vragen naar simonevanmill@outlook.com
Winnaar!!
Deze maand helaas geen winnaar!