Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden. (1 Kor. 12:27)

Beste jongens en meisjes,

Hoe was het om na de zomervakantie weer naar school te gaan? Hebben jullie je vrienden en vriendinnen gemist?

Vandaag gaat het ook over een school. Er is een profetenschool waar Elisa lesgeeft en nu zijn er zo veel leerling-profeten dat ze een groter gebouw nodig hebben. De leerlingen stellen voor om bij de Jordaan bomen te gaan kappen. ‘Wilt u met ons meegaan?’ ‘Ja, ik ga met jullie mee.’

Als één van de leerlingen bezig is de boomstammen om te hakken, vliegt het ijzeren gedeelte van de bijl eraf, zo de rivier in! ‘O, nee, en deze bijl had ik ook nog van iemand geleend. Nu kan hij niet verder werken.’

Elisa vraagt waar het ijzer gezonken is. Hij pakt een stuk hout en gooit het naar de plek waar het ijzer in de Jordaan is gevallen. Het komt bovendrijven! Zo kan de leerling-profeet het ijzer oppakken en de bijl weer gebruiken om bomen te kappen.

Toen ik dit voor het eerst las, dacht ik: wat kun je nu leren van dit Bijbelverhaal? Wat denken jullie: wat is bijzonder aan dit verhaal?

IJzer drijft normaal gesproken niet. Zo’n groot stuk ijzer van een bijl zinkt meteen naar de bodem. God geeft Elisa kracht om een wonder te doen. Hij is zó machtig dat Hij zelfs de natuur kan beïnvloeden. Hij gebruikt Zijn macht om dit kleine probleem op te lossen.   

Misschien zit jij ook met een klein probleem. Dan wil God jou ook helpen! Wat voor zorgen je ook hebt, groot of klein, je mag Hem altijd om hulp vragen. Bid maar of Hij een oplossing wil geven. Soms komt die zomaar uit onverwachte hoek, net als bij de leerling-profeet.

Groetjes,Anja en Simone van Mill


Op de website van de kerk staan deze kleurplaat en woordzoeker ook. Doen jullie mee door ze te downloaden en een foto van het eindresultaat te sturen naar ? Dan komt er weer een punt voor je bij.  Bij 10 punten krijg je een boek!

Winnaar!!

Even voorstellen...

Naam: Karijne de Munnik
Leeftijd: 7 jaar
Hobby’s: handvaardigheid, tekenen, vioolspelen, fietsen en zwemmen
Favoriete boeken: Iza
Favoriete lied: ‘Zoals klei in de hand van de pottenbakker’
Op woensdagmiddag doe ik graag: spelen met vriendinnen, viool oefenen
Wat ik later wil worden is: zwemjuf

Ik geef de pen door aan: Jennifer de Bruin.