Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden. (1 Kor. 12:27)

Beste jongens en meisjes,
Ben jij weleens ergens heel dankbaar voor geweest? Bijvoorbeeld dat je een nieuwe fiets voor je verjaardag hebt gekregen die je heel graag wilde hebben of dat je een heel goede vriend of vriendin hebt gekregen.
In de Bijbel is Hanna helemaal niet gelukkig. Ze is de vrouw van Elkana, die nog een vrouw heeft: Peninna. Peninna heeft kinderen, maar Hanna kan geen kinderen krijgen en dat doet haar veel verdriet. Elk jaar gaan ze met het gezin naar Silo om de Heere te danken en offers aan hem te brengen.
Daar eten ze met het hele gezin. Maar Peninna treitert Hanna elk jaar weer als ze naar het huis van God gaan. Hanna kan dan niet eten van verdriet. Tijdens een van deze keren gaat ze de tempel binnen om te bidden. Als God haar een zoon geeft, zal ze hem weer aan Hem teruggeven, bidt ze.
Elkana, zijn vrouwen en kinderen gaan weer naar huis en Hanna wordt na een tijdje zwanger. Ze krijgt een zoon die ze Samuël noemt. Wat is ze blij en dankbaar! Als hij oud genoeg is om mee te gaan naar Silo, brengt Hanna Samuël naar de priester Eli. Ze is God zo dankbaar dat Hij haar gebed heeft verhoord, dat ze haar zoon nu aan Hem terug wil geven. Zo blijft Samuël bij Eli in de tempel wonen en dient de Heere.
Eli zegent Hanna en ze krijgt nog 5 kinderen. Wat fijn hè, dat God Hanna’s gebed verhoort!
Ze dankt de Heere voor alles wat Hij heeft gegeven. Dat gaan wij ook op dankdag doen. Waar ben jij dankbaar voor?

Anja en Simone van Mill

Voorstellen...

Naam: Rosa Preesman
Leeftijd: 7 jaar
Broertje Jason en zusje Noalin
Hobby's: ritmische gymnastiek, harp spelen en binnen spelen met van alles en nog wat Dingen die je op woensdagmiddag doet: afspreken met vriendinnen Favoriete boek: 'Grote zus' van Ina van der Beek
Favoriete lied: 'Kom aan boord' van Marcel en Lydia Zimmer
Wat wil je later worden: stewardess en verkoopster bij Intertoys

Ik geef de pen door aan Noya van der Welle.

Boekwinnaars

Esther Boerman en Annelot Voets hebben de 10 punten gehaald. Goed gedaan, meiden! Zondag 5 november mogen jullie je boek op komen halen na de ochtenddienst.