Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden. (1 Kor. 12:27)

Beste jongens en meisjes,

Zie je die man daar in die grote groep mensen? Hij staat helemaal achteraan en hij is te klein om over de anderen heen te kijken. Waarom staan al die mensen daar?
Jezus is met zijn discipelen in Jericho en iedereen komt naar Hem luisteren. Kijk! Nu klimt die kleine man zomaar in die boom! Zo kunnen de anderen hem niet zien, maar kan hij Jezus wel goed zien.
“Zacheüs, kom naar beneden. Vandaag ben ik bij jou te gast.” Bij mij? Denkt Zacheüs, de kleine man. Dat had hij niet verwacht, want omdat hij voor zijn werk het geld van andere mensen inpikte, vond niemand hem aardig. De rest van de mensen is ook verbaasd en moppert: “Nu gaat Jezus uitgerekend met die tollenaar mee! Weet Hij niet dat Zacheüs een slecht mens is?”
Zacheüs neemt Jezus mee naar zijn huis. Hij zegt: “De helft van al mijn spullen geef ik aan de armen en als ik iets van iemand heb afgepakt, geef ik hem het wel viervoudig terug.”
Hij heeft gemerkt dat hij niet goed bezig was en heeft spijt gekregen toen Jezus in zijn leven kwam.
Zo kan Jezus het leven van zelfs de slechtste boef veranderen. Ook jouw hart kan Hij veranderen. Als je de Here Jezus vraagt om een nieuw hart, wil Hij je dat geven. Dan ga je ook naar andere mensen omzien en ga je de dingen die je van God hebt gekregen delen met anderen. Daar word je heel blij van!

Simone en Anja van Mill

Even voorstellen...

Naam: Sophie Molenaar
leeftijd: 10 jaar
Hobby’s: Buiten spelen, atletieken
Wat doe ik graag op woensdagmiddag: met vriendinnen afspreken en trainen
Lievelingskleur: Blauw
Favoriet lied: Tienduizend redenen
Winnaar!!
Hannah Brandsma en Leah de Munnik hebben de 10 punten behaald. Super gedaan, meiden! Zondag 15 september mogen jullie na de dienst een boek komen ophalen.