Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden. (1 Kor. 12:27)

Beste jongens en meisjes,

Zijn jullie gedoopt? Ik denk de meesten van jullie wel.
In de woestijn leefde een man die bij de rivier de Jordaan voor heel veel mensen preekte. Zijn naam was Johannes de Doper. Hij zei dat het Koninkrijk van God eraan komt en hij vroeg de mensen of ze er klaar voor waren om de Koning Die komt te ontvangen. Sommige mensen luisteren naar wat hij zegt en vragen: ‘Wat moeten we doen?’ Ze willen hun leven opnieuw beginnen, dus de slechte dingen die ze eerst deden, willen ze niet meer doen. Johannes doopt hen in het water. Zoals het stromende water alles meeneemt wat erin drijft, zo wil God alle slechte dingen uit je leven wegnemen. Dan mag je helemaal opnieuw beginnen.
Sommige mensen denken dat hij de Messias is, die al heel lang geleden beloofd was. ‘Nee’, zegt Johannes ‘Ik ben niet de Christus, maar ik ben degene die Jesaja had voorspeld. Ik ben de heraut (aankondiger) van Christus.’
Als de volgende dag Jezus langskomt om ook gedoopt te worden, wijst Johannes twee van zijn leerlingen de weg. ‘Ga achter die Man aan’, zegt hij. ‘Hij is Degene over wie ik al die tijd gesproken heb.’ Johannes’ leerlingen gaan achter Jezus aan en worden twee van Jezus’ discipelen.

Anja en Simone van Mill

Even voorstellen...

Naam: Isabelle Brekelmans
Leeftijd: 5 jaar
Broertjes: Mathieu (4) Olivier (baby)
Hobby's: knutselen, zwemmen, fietsen, mijn broertje verzorgen en spelen met vriendinnen

Dingen die ik graag doe op woensdagmiddag: vriendinnetjes bij ons thuis uitnodigen om te spelen, rommelen in huis of met mama op stap.

Favoriete boek: Lars, de ijsbeer en de dieren encyclopedie.
Favoriete lied: Zeg ken je Elmer, De Heer is mijn Herder en De wijzen die gingen samen reizen...
Wat ik later wil worden: moeder en juffrouw.

Ik geef de pen door aan:
Marie-Louise Strengholt

Boekwinnaars

Hidde van der Perk heeft met puzzelen 10 punten behaald. Super gedaan, Hidde en daarmee heb je een boek verdiend dat je op zondag 4 februari na de ochtenddienst mag komen uitzoeken

Welkom!

En Joël Kuiper heeft voor de eerste keer meegedaan met de kleurplaat. Leuk dat je meedoet! Voor jou ligt een cadeautje klaar op zondag 4 februari.