Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden. (1 Kor. 12:27)

Beste jongens en meisjes,

Ben je weleens zó goed verstopt geweest met verstoppertje dat de zoeker je niet kon vinden? Op een gegeven moment moet je dan wel tevoorschijn komen. Dan heb je gewonnen!

Weet je nog dat Elia zich had verstopt voor koning Achab? Hij had bij de weduwe in Zarfath gewoond. Nu geeft God Elia de opdracht naar Achab te gaan, want er zal regen komen.

Onderweg komt hij Obadja tegen, de hofmeester van de koning. Obadja is erop uit gestuurd om gras te vinden voor de dieren van de koning. Het land is zo droog geworden doordat er geen regen viel, dat er nu een hongersnood is in Samaria.

Elia zegt: ‘Ga naar Achab toe en zeg: ‘Elia is er.’

‘Maar Elia, hoe kun je zo’n opdracht geven? Ik zal gedood worden als ik bij Achab kom en blijkt dat God je opeens weg heeft genomen. Achab heeft je overal gezocht en de koninkrijken gestraft die je niet konden vinden. Weet je niet dat ik honderd profeten zoals jij heb verborgen toen koningin Izebel de profeten van God doodde? Als ik met deze boodschap naar de koning zou gaan, zou hij mij doden.’

Wat een moed! De tijd waarin Elia bij de beek Krith zat en daarna bij de weduwe van Zarfath woonde, was een moeilijke tijd. Iedereen in het land was getroffen door de droogte. Er was honger en het was misschien al moeilijk genoeg om voor jezelf genoeg te eten te vinden. Obadja had de moed en het medelijden om voor deze dienstknechten van de Heere te zorgen, zodat ze niet gedood zouden worden door koningin Izebel. De hongersnood maakte het extra lastig om voor iedereen eten te vinden, maar hij deed het wel!

God zorgde er dus voor dat een paar van zijn dienaren niets overkwam. Hij liet nog wonderlijke dingen gebeuren, die de rest van het volk misschien niet opmerkte.

De afgelopen weken hadden jullie geen school omdat er een besmettelijk virus in Nederland was. Ik vond dat best een bijzondere en ook wel spannende tijd. Het is natuurlijk niet hetzelfde als in het verhaal van Elia, maar dingen gaan nu ook anders dan normaal. Net als in het verhaal van Elia. Mensen helpen elkaar ook nog. Wat voor voorbeelden hebben jullie gezien van mensen die elkaar hielpen?

Ik vind het voorbeeld van Obadja heel mooi, want het laat zien dat God bij degenen is, die iets voor de ander willen betekenen.

Wees als een Obadja! Misschien heb je zelf ook wel meegeholpen door boodschappen te doen voor oude of kwetsbare mensen. Of kun je dat wat vaker gaan doen.

Het is bijna Pasen. Iemand Anders, Die veel later dan Elia leefde, had ook alles voor de ander over. Zijn Naam is Jezus. Hij was zelfs bereid om voor de ander te sterven. Wat een liefde!

Heb jij Zijn liefde ook al gemerkt? Wat kan jij doen om Jezus’ liefde aan andere mensen te laten zien?

Groetjes,

Anja en Simone van Mill


Lieve jongens en meiden (en andere gemeenteleden)…

Je hebt van je juf of meester vast heel wat thuiswerk gekregen! Maar… misschien heb je nog wel een beetje tijd over?! Dan kun je die tijd gebruiken om iemand anders blij te maken! Knutsel een leuke/mooie/lieve kaart en stuur ‘m op of doe ‘m zelf even door de brievenbus. Als al jouw bekenden al een kaart van je hebben gehad, kun je ook kaarten maken en naar een verzorgingshuis brengen/sturen! Daar wonen veel mensen, die nu geen visite meer mogen krijgen…

Hieronder staan wat leuk plaatjes, die je kunt inkleuren en uitknippen (of eerst even uitvergroten/kopiëren, zodat je er gelijk heel veel hebt       ).

Je kunt natuurlijk ook zelf iets tekenen. Doe je best!

Winnaar!!
Deze maand helaas geen winnaar!

Even voorstellen...

Geen inzending ontvangen