Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden. (1 Kor. 12:27)

Beste jongens en meisjes,

Er liep een man over de gevaarlijke weg van Jeruzalem naar Jericho. Hij was alleen. En plotseling…. waren ze daar: de roversbende die hem overviel. Hij kon zich niet beschermen tegen hun geweld. Het ging zo snel, zijn kleren namen ze mee, sloegen hem in elkaar en daar lag hij: halfdood aan de kant van de weg. Dit was het dan: het einde van zijn leven. Gelukkig kwam er een priester aan (dominee). Maar die stak snel over en liep voorbij! Toen een Leviet (ouderling) … en die deed hetzelfde! Dat ze niet hielpen deed extra pijn. Daar kwam een Samaritaan (een nare toerist) die zou hem vast niet willen helpen. Er was vaak ruzie met hen. Maar de Samaritaan hielp juist wel! Hij verbond de man liefdevol, tilde hem op zijn ezel en bracht hem naar een herberg. Daar verzorgde hij hem verder en liet hem op zijn kosten aansterken zo langs als nodig was.
De Heere Jezus vertelde dit verhaal aan een wijze wetgeleerde die wilde weten wie nu eigenlijk zijn naaste is die hij moet liefhebben. Maar de Heere Jezus draait het om: Wie is de naaste geweest van de man? (het slachtoffer) Wat zei de wetgeleerde? : “Degene die barmhartig is geweest” (de Samaritaan, maar die naam wilde hij niet noemen). “Doe u dan hetzelfde” zei Jezus.
Het gaat er dus niet om wie onze naaste is, maar voor wie zijn wij de naaste. Voor wie ben jij dat? Voor je vriend(in)? En ook voor die soms lastige en irritante klasgenoot? Vind je dat ook zo moeilijk? Vraag dan maar of de Heere Jezus je daarbij wil helpen. Hij geeft je dan de liefde in je hart en ook de wil om dat te doen.

Simone en Anja van Mill

Even voorstellen...

Naam: Myrthe Brandsma
Leeftijd: 9 jaar
Daan, mijn broertje, gaf de pen door aan mij...
Ik heb lang blond haar en blauwe ogen.
Mijn hobby's zijn viool spelen. Ik speel graag mijn lievelings Psalmen namelijk 27:7 en 138:4.
Zwemmen in een meer of de zee vind ik heel leuk.
Mijn lievelingskleur is blauw.
Het lied van Sela 'Ik zal er zijn' vind ik mooi.
Wat ik ook graag doe is knuffelen met mijn twee schattige konijnen.

De pen geef ik door aan Sophie Molenaar.
Winnaar!!
Myrthe Brandsma heeft de 10 punten behaald! Gefeliciteerd, je mag een boek uitzoeken op zondagochtend 8 juli bij de crechezaal? Een paar van jullie zijn er ook bijna, blijven jullie meedoen?