Beste jongens en meisjes,

Weten jullie nog dat in de vorige Jeugdrubriek Elisa de nieuwe profeet van Israël werd? Inmiddels heeft hij al meerdere tekenen verricht en heeft zelfs de leider van het Syrische leger die van hem gehoord.

Naäman is melaats. Dat betekent dat hij heel besmettelijk is, want als je een melaatse aanraakte kon je het ook krijgen. Mensen moesten dus uit de buurt van hem blijven. Net zoals wij afstand houden van mensen die corona hebben.

Maar hoe hoorde hij van Elisa? Er was een meisje uit Israël dat door struikrovers was ontvoerd en dat nu voor de vrouw van Naäman werkte. ‘Was mijn baas maar naar de profeet in Samaria gegaan, want die zou hem hebben genezen.’

Naäman hoort wat ze heeft gezegd en gaat naar Israël toe. Als hij bij Elisa aankomt komt de profeet niet eens naar buiten om hem te verwelkomen. Hij krijgt alleen de simpele opdracht om zich in de Jordaan te gaan wassen. Wel 7 keer. ‘Ben ik daarvoor helemaal naar Israël gekomen? In Syrië hebben we ook rivieren en die zijn nog veel schoner dan deze smerige Jordaan.’ Zijn dienaren moedigen Naäman aan om toch maar naar Elisa te luisteren. Hij laat zich overhalen en gaat zich wassen en … geneest!

Hij is zó blij dat hij Elisa een groot geschenk wil geven, maar die wil daar niets van horen. God heeft Naäman beter gemaakt, Elisa heeft alleen maar Gods woorden doorgegeven.

Naäman beseft dat God de enige God is. Maar in Syrië moet hij altijd met de koning mee om de afgod te aanbidden.

Hij vraagt de Heere om hem die zonde te vergeven, want als hij weer thuis is zal hij de koning nog steeds moeten gehoorzamen.

Dat meisje, hè, dat was waarschijnlijk nog niet zo heel oud, want in de Bijbel staat er dat een ‘klein meisje’ werd ontvoerd. Toch was zij een onderdeel van Gods plan om Naäman tot inkeer te brengen. Zo kan jij ook al meewerken in Gods plan. Vraag maar: ‘Heere God, ik wil U dienen. Wilt U mij gebruiken als een instrument in Uw Koninkrijk?’

Groetjes,

Anja en Simone van Mill

Op de website van de kerk staan deze kleurplaat en woordzoeker ook. Doen jullie mee door ze te downloaden en een foto van het eindresultaat te sturen naar ? Dan komt er weer een punt voor je bij.  Bij 10 punten krijg je een boek!

Winnaar!!
Annelot Voets heeft 10 punten gehaald! Heel goed gedaan. Je krijgt van ons nog bericht wanneer je je boek krijgt.

Even voorstellen...

Naam: Martha de Munnik
Leeftijd: 10 (bijna 11 jaar: 25 aug)
Hobby’s: krav maga, knutselen, tekenen, zingen.
Dingen die je doet op woensdagmiddag: spelen bij vriendinnen, tv-kijken, huiswerk leren.
Favoriete boek: de Bijbel, Grijze Jager (serie).
Favoriete lied: ‘Ik ben Die Ik ben’, ‘Samen in de naam van Jezus’ en ‘Tienduizend redenen’ (en nog veel meer)
Wat je later wil worden: verpleegkundige (Salem Ridderkerk)