Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden. (1 Kor. 12:27)

Beste jongens en meisjes,

Ben jij wel eens op reis geweest? Op vakantie misschien wel, maar echt op reis, om te verhuizen? Helemaal naar een ander land?  Een paar mensen bij ons uit de kerk hebben zo’n reis gemaakt; op de vlucht en zonder te weten waar ze naartoe gingen. Zomaar alles achterlaten; pff dat lijkt ons heel erg moeilijk. Abram en zijn vrouw Sarai maakten ook zo’n grote reis. Ze gingen samen met vader Terah en neef Lot op pad vanuit Ur. Het was een grote en rijke stad aan de rivier de Eufraat, 30 km ten zuidoosten van Bagdad (dat is er nu nog). Ze wilden naar Kanaän, maar kwamen uit in Haran, het huidige Turkije. Daar stierf vader Terah. Maar dan roept de Heere God Abraham om weg te trekken. En zonder te zeggen waar naar toe! Dat is spannend!  Maar ze gingen op weg en vertrouwden dat God hen de weg zou wijzen. Op verschillende plekken waar Abraham zijn tent opzette en een tijdje woonde, bouwde hij een altaar om de Heere aan te roepen. In Kanaän verscheen de Heere aan hem en zei: “Aan uw nageslacht zal Ik dit land geven”.  Een belofte waar Abraham op vertrouwt, ook al vindt hij dat moeilijk.  Soms bedenkt hij zijn eigen plannen en gaat het mis.  Bij een hongersnood trekt hij naar Egypte. Hij doet net of Sarai zijn zus is omdat hij bang is voor de farao. Een leugen! Om bestwil? Maar dat is toch niet op God vertrouwen?? Daarom straft God het huis van de farao en Abraham wordt het land uitgezet.

De Heere komt tóch Zijn belofte na! En Abraham riep de Heere weer aan bij het altaar waar hij begonnen was.

Hoe doe jij dat? Vraag jij aan de Heere God om je de weg te wijzen? Hoe je moet omgaan met de kinderen in de klas? Of met je ouders en je broertjes en zusjes? Of wat je later wil gaan doen? Vraag het maar aan de Heere God, alles wat je nodig hebt. Hij zal je dan laten inzien wat je moet of kan doen.

Anja en Simone van Mill

Even voorstellen...

Naam: Lucas Bakker
Leeftijd: 7 jaar en zit in groep 4
Broers: Jesse
Zusje: Sophie
Hobby's: Voetballen, korfballen, turnen en televisie
Dingen die ik doe op woensdagmiddag: Afspreken met vriendjes en vriendinnetjes, buitenspelen zoals voetballen.
Favoriete boek: Detective bureau Koos en Iris van Bert Wiersema en de pockets van Donald Duck
Lievelingslied: Fiesta van Trinity en Tienduizend redenen
Ik lust graag: Patat en 'draadjesvlees'
wat doe ik graag op school: lekker lezen
Ik geef de pen door aan Julian Flach
Even voorstellen!
Winnaar!!
Er zijn weer prijswinnaars: Hidde, Sanne en Joël gefeliciteerd!!! Op zondagochtend 10 maart mogen jullie een boek uitzoeken bij de crèche.