GZB-dagboek 2018

Ook dit jaar willen wij het GZB-dagboek (Een handvol koren 2018) verzorgen. Heeft u Een handvol koren 2017 ontvangen dan komen we ook dit jaar weer bij u langs. Wilt u voor het eerst een boekje of wilt u meerdere exemplaren dan kunt u uw bestelling mailen naar:

5 redenen om hét gezinsdagboek van 2018 te kopen:

1. Het is een dagboek voor jong en oud. Elke dag biedt twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen te lezen en één voor persoonlijke bezinning. Bekijk een voorbeeld op www.gzb.nl/dagboek
  2. Naast predikanten en jongerenwerkers schrijven ook veel zendingswerkers mee aan het dagboek. Doordat zij hun ervaringen in de overdenkingen verwerken, krijgt u een inkijkje in de wereldkerk.
  3. Het dagboek biedt leuke extra’s zoals kinderpuzzels, wereldrecepten en verhalen uit de landen waar de GZB werkt.
  4. Het dagboek kost slechts €. 10,90. Ruim €. 7,00 gaat naar het zendingswerk.
  5. Het is het best verkochte dagboek van Nederland.

Met de opbrengst van de dagboekjes willen wij dit jaar trainingen voor ouderlingen en diakenen in Malawi ondersteunen.

De Presbyteriaanse Kerk van Centraal-Afrika (CCAP) is met ruim 2,5 miljoen leden de grootste kerk van Malawi. De meeste Malawiërs zijn christen, er is een sterk geloof in Gods trouw en voorzienigheid. Er is echter ook vaak een groot gebrek aan Bijbelkennis. Veel mensen hebben niet eens een Bijbel. Ook is er nog veel bijgeloof. En er zijn veel te weinig predikanten.

Zo’n 85% van de diensten wordt geleid voor een ouderling of diaken. Slechts 60% van hen heeft een afgeronde basisschoolopleiding en minder dan 20% heeft de middelbare school afgerond. Toerusting van deze ambtsdragers is dan ook hard nodig. Vanuit de GZB wordt leiding gegeven aan het toerustingswerk onder ouderlingen, diakenen en andere leidinggevenden in de gemeenten. Er zijn cursussen ontwikkeld waarbij onderwerpen aan de orde komen zoals: pastorale zorg, leiderschap, gemeenteopbouw en preken. Met de trainingen worden elk jaar minstens 6.000 ambtsdragers bereikt.

Met vriendelijke groet, De zendingscommissie

captcha *