Schoenendoosactie

19/11/2018 | 23:59 - 23:59

Vul een schoenendoos voor een Pools kind

Vind je het leuk soms een cadeautje te krijgen? Op je verjaardag, met sinterklaas of kerst of zomaar tussendoor? Houd je van de spanning als je het pakpapier ervanaf scheurt? Wat zou het deze keer zijn…?

In Europa zijn er nog talloze kinderen die alleen maar kunnen dromen van cadeautjes. Echte cadeautjes krijgen ze nooit. Simpelweg omdat hun ouders te arm zijn om cadeautjes te kopen. Een fatsoenlijke woonruimte betalen lukt vaak al niet. Ze wonen in haveloze flats, in één kamer met een heel gezin. Veel mensen verdienen minder dan twee euro per uur. Logisch dat die hun kinderen nooit eens wat moois kunnen geven. Er zijn zelfs ouders die geen mogelijkheid zien eten, drinken en kleren te geven aan hun eigen kinderen. Die kinderen worden in ‘weeshuizen’ gebracht.

Honderden Poolse kinderen en tieners die een leven vol problemen hebben, willen we in december verrassen met een cadeau: een schoenendoos vol met mooie, nuttige en lekkere dingen. Poolse kerken zoeken met behulp van de sociale dienst van hun stad kinderen uit weeshuizen en arme gezinnen. Ze willen graag ook tieners bereiken, daarom worden ook dozen voor tieners (met name voor jongens) erg op prijs gesteld!

Klik op de onderstaande flyer voor het stappenplan voor het maken van een schoenendoos.
SDactie_Flyer_pagina 2

Als je doos klaar is, neem je die mee naar de kerk. Wel graag vóór 19 november 2018.
Want begin december worden de dozen vanuit Barendrecht naar Polen gebracht. Kinderen die daarvoor uitgenodigd worden, komen vóór kerst naar een kerk in Toruń, Piotrków Trybunalski, Hrubieszów, Łódz, Inowrocław of Radlin. Daar horen ze het kerstevangelie en zingen ze kerstliederen en dan krijgen ze een doos mee naar huis.

Namens deze Poolse kinderen alvast reuze bedankt !
Heb je vragen, dan kun je die mailen naar de Polencommissie Barendrecht: