26
juni
10:00 — 13:00

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dit jaar helaas weer geen fair, maar wél een afhaalactie met allerlei
mooie producten, waarvan de opbrengst naar Polen gaat.

Klik hier voor meer informatie:

Actiekrant

Besteding van de opbrengst
Met Pinksteren kreeg het evangelie van Jezus vele stemmen. Heel verschillende stemmen. Stemmen in allerlei talen. Sinds Pinksteren is de goede boodschap van Christus – de beste boodschap die bestaat – de wereld door gegaan. In talloze landen klinkt deze boodschap nog steeds uit talloze monden. Ook in ons land.
In Polen ligt dit moeilijker. Er zijn wel heel veel kerken. Veel mensen bezoeken die regelmatig. Maar daarin gaat het vooral over Maria. Daarin zijn vaak regels en tradities belangrijker dan een levende relatie van een mens met God. Daarom spant de stichting Voice of the Gospel (Stem van het evangelie) zich in om het evangelie meer stem te geven in Polen.
Hoewel veel kleiner is haar werk te vergelijken met dat van onze Evangelische Omroep. Ze doet dat door het maken van indringende 19 documentaires, maar ook door korte, pakkende uitzendingen. Deze producties van de protestantse stichting VoG zijn vorig jaar acht keer uitgezonden op landelijke zenders van Polen, een land waar hooguit twee
procent van de bevolking protestants is. Per uitzending bereikte VoG tussen 300.00 en 400.000 mensen. Veel vaker nog worden producties uitgezonden door regionale zenders. Talloze dvd’s en cd’s zijn verspreid. In ongeveer tachtig gevangenissen kunnen gevangenen regelmatig luisteren naar programma’s van VoG.
VoG ontvangt op haar uitzendingen veel reacties. Reacties waaruit op te maken is, hoe het werk gezegend wordt en ook hoe mensen die leven in de moeilijkste omstandigheden totaal veranderd worden. Door de kracht van de Geest.
VoG signaleert dat het aantal mensen dat naar haar programma’s luistert of ziet via internet of publicaties leest toeneemt. De belangstelling voor onderwerpen die te maken hebben met de eeuwigheid, groeit. ‘De velden zijn wit om te oogsten.’
We steunen dit belangrijke werk graag met onze actiemarkt.

Financiële steun
Uw gift voor onze zustergemeenten en voor Voice of the Gospel is heel welkom op bankrekening NL56INGB0003686855, ten name van Diaconie Hervormde Gemeente B.A. onder vermelding van ‘Polen’.

We vragen u ook om gebed voor onze zustergemeenten in Polen en de stichting VoG.
De Polencommissie

Gegevens

Datum:
juni 26
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Upcoming Events